Skip to main content

Elektronska zaštita automobila

Auto alarmi

Fabrički ugrađeni auto alarmi nisu toliko bezbedni kao što mnogi misle i vlasnici automobila koji se oslanjaju samo na ovaj vid zaštite bi trebali da bolje osiguraju svoje vozilo.

Razlog za to je činjenica da većina fabrički ugrađenih auto alarma od strane proizvodjača se gasi okretanjem brave na vozačkim vratima pomoću krckalice ili kod nekih vozila pomoću broja šasije dolaze do originalnih ključeva pa ulaze u automobil kao i vi.

Prema najnovijim izveštajima  Beogradske policije u glavnom gradu se svakih 60 minuta ukrade po jedan automobil. Modernim kraljivcima je dovoljno u proseku dva minuta za potpuno deblokiranje svih fabričkih zaštita, i odvoženje automobila. Jedino što može spasiti automobil su dodatno ugrađeni sistemi zaštite

Imajući sve ovo u vidu mi preporučujemo ugradnju auto alarma nekog renomiranog proizvođača.

U Alarm centru Omega možete ugraditi - Cobra, MED I Milenijum auto alarme.

Na sve ugradjene alarme dajemo garanciju 24 meseca a takodje obezbedjujemo tehničku podršku kako za vreme trajanja garancije tako I nakon njenog isteka.

COBRA AUTO ALARM

COBRA AUTO ALARM

Novi integrisani Cobra alarmni sistemi protiv krađe i protiv upada.sa can-bus tehnologijom.

Bez dodatne daljinske komande.

Blokadu motora prati zvučna signalizacija i rad žmigavaca.

Ugrađuju se u skoro sve marke automobila kod prve ugradnje što dovoljno govori o njihovom kvalitetu.

MED AUTO ALARM

MED 11.360 je Italijanski auto alarm pete  generacije i koristi CAN-BUS tehnologiju povezivanja na vaš automobil,što znači da nemate dodatne daljinske komande već se alarm aktivira pomoću ključa vozila. 

Alarm sadrži ultrazvučne senzore za zaštitu unutrašnjeg prostora vozila i CODE karticu.

MILENIJUM AUTO ALARM

Milenijum auto alarm je alarm srednje klase,veoma pouzdan i aktivira se samo u slučaju da je automobil napadnut.

Predvidjen za automobile starije generacije, bez CAN BUS tehnologije.Poseduje sosptvene daljince za aktivaciju I deaktivaciju.

OBD zaštita

OBD zaštia je zapravo uklanjanje OBD konektora iz automobila i postavljanje, na njegovo mesto, ne tipičnog konektora, dok vlasnik vozila dobija kontra konektor sa povratkom na OBD. Taj konektor stoji van vozila i nosi se prilikom odlaska u servis, kako bi serviseri obavili svoj posao. Svaka OBD zaštita se pravi nasumičnim redosledom i odabirom pinova u konektoru, tako da ni jedna nije identična drugoj.
Ovim vidom zaštite onemogućujemo lopova da se konektuje na kompjuter 

automobila i ugasi fabricke zaštite, najčešće, imobilajzer kontakt brave, poznatije kao kodiran ključ, a zatim lomilicom ili prostim spajanjem kablova upali vozilo.

Imobilajzer

Ukoliko želite dodatno da zaštitite vaše vozilo od kradje ovaj uredjaj je odličan izbor.

Pre svega  važno je naglasiti da RFID imobilajzer vrši blokadu motora vozila tako da vozilo nije moguće upaliti dok kartica od uredjaja nije u vozilu, odnosno ako je osoba koja pali vozilo ne poseduje.

Uredjaj funkcioniše na nacin, tako da prilikom ulaska u vozilo vlasnik treba karticu od uredjaja  da približi odnosno da prisloni na mesto  gde  je postavljen čitač kartice.
Vlasnik vozila na trenutak da prisloni  karticu kako bi uredjaj prepoznao da vlasnik želi da pokrene motor vozila.

Mesto čitača kartice se postavlja u dogovoru sa vlasnikom a uvek  na drugo mesto, tako da mesto postavljanja čitača nije isto kod svih vozila.

Vrlo važna karakteristika ovog uredjaja je zapravo to što uredjaj ne koristi instalaciju vozila nego je odvojen od sistema vozila i može se deaktivirati jedino uz prisustvo kartice za deaktivaciju blokade motora. Upravo zbog ove funkcije ovaj uredjaj pruža vrlo kvalitetnu zaštitu vozila od kradje.

U setu dolaze dve kartice za deaktivaciju.

Ovaj uredjaj za zaštitu vozila od kradje prilikom komunikacije izmedju RFID kartice i centrale korisiti enkripciju podataka, tako da nije moguće kopirati karticu.
Blokada motora vozila kod ovog uredjaja je specifična i ne dozvoljava paljenje (pokretanje motora) sve dok vlasnik ne udje u vozilo.

Imobilajzer

Kod nekih automobile nije dovoljno ugraditi samo alarm kao vid zaštite nego je potrebno ugraditi kombinaciju više sistema zaštite kao što su OBD adapter (OBD zaštita, OBD konektor), Imobilajzer (blokada motora) I mehanička zaštita za volan ABLOY (klin za volan,brava za volan…).

Bilo koji od ponuđenih sistema koje ugradite u vaše vozilo ce produžiti vreme kradje i naterati lopove da eventualno odustanu od kradje i odu na drugi automobil koji nema ništa od zaštite.

Iskustvo nam govori da je najbolje konbinovati mehaničku i elektronsku zaštitu što daje 99 procenata sigurnosti da ćete i dalje posedovati vaš automobil.

Zaštitite automobil, nemojte čekati da na parkingu zateknete prazno mesto tamo gde je bio parkiran vaš automobil.

O potrebnom vidu zaštite za vaš automobil možete se posavetovati kod nas u servisu.